Dva požara na Jadranskoj magistrali u blizini Vodica koja su se tijekom popodneva spojila u jedan nisu lokalizirana niti su još pod kontrolom vatrogasaca, ali objekti nisu ugroženi, doznaje se u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Većina vatrogasnih snaga koje su angažirane u Šibensko-kninskoj županiji su upravo na tom požarištu, a trenutačno je na terenu više od stotinu vatrogasaca.

U županiji još gori na području Podi kod šibenske Dubrave, no taj je požar pod nadzorom vatrogasaca.

U gašenju požara na šibenskom području sudjelovala su četiri kanadera i tri Air Tractora.

Jedan od kanadera privremeno je bio onesposobljen jer mu je vidljivost smanjila ptica koja se zabila u vjetrobransko staklo, ali ponovno se vratio u gašenje, istaknuli su iz HVZ-a.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević za Novu TV istaknuo je kako je tijekom cijelog dana puhalo više različitih vjetrova te je i požar često mijenjao smjer pa su zbog toga morali zatvoriti prometnice jer nisu bile sigurna za vozače.

Svi objekti u maslinicima i poljima na tom prostoru su obranjeni, istaknuo je.

Kako se spušta mrak, kanaderi će uskoro napustiti požarište, a s obzirom na težinu i veličinu terena, vatrogasci će pješke morati ući na rubne dijelove požarišta i na terenu će biti do jutra.

Milošević je rekao kako je prema gruboj procijeni izgorjelo između 350 i 400 hektara u požarima kod magistrale, a u požaru kod Dubrave oko osam hektara.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dnevnik HRT-a izvijestio je kako požari dugo nisu bili pod kontrolom, gasilo se cijelo popodne, a sada je stanje puno bolje.

Zaustavljeno je širenje prema Jadriji, požar nije prešao Jadransku magistralu, a ono što je najbitnije, istaknuo je, nema ozlijeđenih vatrogasaca.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je zbog povoljnije situacije otvorena dionica Jadranske magistrale od Šibenskog mosta prema Vodicama i prema Jadriji te je za sva vozila otvorena cesta Podi-Dubrava, dok su i dalje zatvorene cesta prema Srimi i tzv. Benkovačka cesta.