Požar kod Vodica stavljen pod kontrolu, izgorjelo 10 hektara niskog raslinja i borove šume

12. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Požar kod Vodica stavljen pod kontrolu, izgorjelo 10 hektara niskog raslinja i borove šume

Foto: Facebook/ilustracija


Požar koji je popodne izbio kod Srime na vodičkom području lokaliziran je u 17,12 sati, a opožareno je deset hektara niskog raslinja, trave i borove šume, doznaje se u Županijskom centru 112.

Iako se po prvim informacijama tvrdilo da je riječ o dva požara na Srimi – prvi koji je buknuo u 14,22 sati i drugi pola sata kasnije, iz Županijskog centra 112 izvijestili su kako se ipak radi o jednom požaru.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vodice Ivica Begić za Info Vodice rekao je ranije kako su požar gasila dva airtractora koja su sada povučena, a dodao je i kako je nekoliko objekata bilo ugroženo, no brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na njih.

Na intervenciju su, među ostalima, izašli pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Vodice i Šibenik, te Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vodica, Zatona, Šibenika, Pirovca i Tisnog. (Hina)

Facebook Comments