Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je s djelatnicima Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Koprivničko-križevačke sudjelovala u zajedničkoj tradicionalnoj akciji, kojom je obilježen Međunarodni dan žena, a koju su započeli među prvima u Hrvatskoj i uspješno je provode dugi niz godina.

U srijedu 08. ožujka su uz čestitke u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu: pješakinjama, vozačicama bicikala, mopeda i automobila, koje su bile ugodno iznenađene, a neke i oduševljene.

Uz prigodne čestitke predsjednica Rupčić je skrenula pažnju ženama na potrebu vlastitog angažmana u ostvarenju svojih prava u svim segmentima života, u promicanju ravnopravnosti spolova te jačanju položaja žena u društvu: “Pozivamo vas da budete samosvjesne te da pojedinačno radite na promicanju ravnopravnosti, ravnomjernoj raspodjeli kućanskih i obiteljskih obveza, uvažavanju žena u radnom okruženju i u društvenoj zajednici. Važno je da zajednički aktivno doprinosimo boljem položaju žena, da više napora ulažemo u osobni napredak i zadovoljstvo te na taj način osiguramo kvalitetniji život uz doprinos boljem društvu u cjelini.”

Djelatnici policije su uz promotivne materijale motivirali sve sudionice u prometu na poštivanje prometnih propisa, kao i na oprez u prometu, što doprinosi većoj sigurnosti za sve.

povjerenstvo kkž (1)

povjerenstvo kkž (3)

povjerenstvo kkž (4)

povjerenstvo kkž (5)

povjerenstvo kkž (6)

povjerenstvo kkž (8)

povjerenstvo kkž (9)