POVIJESNI TRANSFER Lovro Zvonarek iz Slaven Belupa prelazi u Bayern Munchen

10. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sport POVIJESNI TRANSFER Lovro Zvonarek iz Slaven Belupa prelazi u Bayern Munchen


Lovro Zvonarek (16) odlazi u Bayern iz Slaven Belupa, potvrdio je slavni  bavarski klub na svojoj web stranici.

“Zaista impresivno. Istaknuo bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj obitelji koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila ‘čvrsto na zemlji’ i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer,” rekao je direktor koprivničkog kluba Aleksandar Aleksovski.

Aleksovski je istaknuo kako je ovo ogroman plus i za klupsku Školu nogometa.

“Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim natjecanjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu,” poručio je Aleksovski  koji se nakon potpisivanja ugovora danas vraća iz Njemačke u Koprivnicu.

slaven bayern (1)

Zvonarek je inače najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL, kadetski je reprezentativac Hrvatske i igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača. U Slaven je stigao kao desetogodišnjak iz Mladosti iz Preloga.

“FC Bayern je već napravio transfer za nadolazeće ljeto. Hrvatski talent Lovro Zvonarek dolazi iz prvoligaša Slaven Belupa. Šesnaestogodišnji napadački veznjak završio je u četvrtak liječnički pregled u Münchenu i potpisao dugoročni ugovor”, stoji na stranici Bayerna.

slaven bayern (2)

“Lovro je bio s nama u kampusu na probnom treningu u proljeće. Uvjereni smo u njegov veliki razvojni potencijal i jako smo zadovoljni što se odlučio preseliti u FC Bayern, ”kazao je direktor kampusa Jochen Sauer.

Iskustvo u prvoj ligi Hrvatske

Zvonarek je već dio stalnog osoblja u Slaven Belupu. Sa 16 godina i 14 dana postigao je svoj prvi gol u hrvatskoj prvoj ligi. Nastavit će “stjecati važno iskustvo na visokoj razini”, objašnjava Holger Seitz, sportski direktor u kampusu, te dodaje: “Uvjereni smo da je to trenutno najbolje za njegov osobni nogometni razvoj”.

zvonarek lovro

foto: FC Bayern

Zvonarek, koji je u četvrtak bio i na Säbener Strasse i u kampusu, već se veseli novom izazovu u Münchenu. “FC Bayern je jedan od najvećih i najuspješnijih klubova na svijetu. Ponosan sam što ću ovdje igrati i što ću nositi ovaj dres. A ovaj transfer me potiče i da svaki dan vrijedno radim na sebi ”, rekao je Lovro Zvonarek.

Ukupna vrijednost transfera sa svim bonusima iznosi 5 milijuna eura. Blagajna koprivničkog prvoligaša odmah će biti punija za 1,2 milijuna eura, a slijedi još 300 tisuća eura za odigrane utakmice.