POVIJESNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Križevački vijećnici jednoglasni na telekonferencijskoj sjednici

2. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci POVIJESNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Križevački vijećnici jednoglasni na telekonferencijskoj sjednici


Nešto manje od sat vremena trajala je povijesna sjednica križevačkog Gradskog vijeća. Povijesna iz dva razloga.

Ovo je prva telekonferencijska sjednica križevačkog predstavničkog tijela, gdje su vijećnici putem video linka donijeli odluke, a koje se tiču Aglomeracije Križevci, što je drugi povijesni razlog.

Naime, na sjednici se raspravljalo o pet točaka, a sve su usvojene jednoglasno. -Nakon 10 godina uspona, padova, blokada i slično došlo je vrijeme da se potpišu ugovori i donesu odluke i da se na kraju potpiše ugovor o financiranju koji će potpisati naš vodni isporučitelj.

Ovi dokumenti i sve što nakon toga slijedi čine prekretnicu za održivi razvoj grada, za odgovorno baratanje našim komunalnim i otpadnim vodama i svemu što slijedi generacijama ispred nas. -kazao je Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca dodavši kako je ovo projekt koji će vrijediti preko 50 godina.

-Obveze koje Grad preuzima su vrlo ozbiljne. Ovim odlukama mi stajemo iza našeg vodnog isporučitelja i tu moramo dati jasnu podršku iz proračuna. Benefiti za ovaj grad su itekako vrijedni. Značajno ćemo podići standard naši građana. -istaknuo je Rajn zahvalivši se na suradnji Heleni Kralj Brlek, direktorici Vodnih usluga Križevci, koja je zadnje dvije godine intenzivno radila na projektu.

HSS-ov vijećnik Marijan Vuković kazao je kako je ovo projekt koji nužan za Križevce. -Da je bilo pameti taj projekt je već trebalo i realizirati. Ovo je 5 minuta prije 12 kada Gradsko vijeće donosi odluku da ovaj projekt prođe. Ne treba se tu ničega plašiti, jer Grad tu financira projekt s 20 posto. Konačno je došlo vrijeme da se napokon riješi problem napajanja vode i odvodnje na području Križevaca. -istaknuo je Vuković.

Vijećnik HDS-a Ivica Švagelj kazao je kako mu je drago da su na dnevni red uvrštene točke, koje je HDS tražio da se uvrsti, iako je sjednica bila nakon toga odgođena. -Da je bila kvalitetnija suradnja među ljudima koji rade u Gradu i našeg saborskog zastupnika Branka Hrga, kao i s ljudima koje imamo u Hrvatskim vodama ne bi nam se dogodili ronioci, izlaz na more i takve stvari. Stvarno je zadnji čas da donesemo ove odluke. -kazao je Švagelj.

Drugi HDS-ov vijećnik Denis Maksić pohvalio je inicijativu koja je krenula od saborskog zastupnika Branka Hrga i što ovo sada dolazi do realizacije. -Treba pohvaliti i Grad, koji je na kraju prihvatio tu inicijativu. -poručio je Maksić.

Rajn je kazao, vezano na prijedloge koje je bio uputio HDS, kako je uputio predstavku u resorno ministarstvo i Hrvatske vode kako je nacrt dokumenta koji potpisuju četiri strane može kolati društvenim mrežama i tko to pušta u javnost. -Kako takvi dokumenti mogu doći do političkih stranaka, koje onda to formuliraju u prijedlog. Nadam se da će predstavka doći s najviših razina, jer mi je nepojmljivo da službeni dokument, koji Grad obvezuje na financiranje više od 15 milijuna kuna, kola društvenim mrežama. -kazao je Rajn.

Spomenimo da je ovoj telekonferencijskoj sjednici prisustvovalo 17 vijećnika, a iz opravdanih razloga sjednici nisu nazočili HDZ-ovi Mato Devčić i Stjepan Peršin, HDS-ova vijećnica Jadranka Stručić te Hrvoje Gužvinec (Mreža).

 

Facebook Comments