Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u ponedjeljak, nakon sjednice najviših stranačkih tijela, da Tomo Medved ostaje ministar hrvatskih branitelja, a Goran Grlić Radman ministar vanjski poslova.

„Tomo Medved će biti potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja i biti će odmah do mene u vladi, praktički drugi čovjek vlade ”, kazao je Plenković te je najavio objavu kompletnog sastava vlade krajem tjedna, nakon objave službenih rezultata izbora.

Potvrdio je i da Goran Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova.

Plenković je istaknuo kako ima spremnih 76 potpisa za sastav vlade te da će nakon proglašenja službenih rezultata izbora u dogovoru s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem dogovoriti za sredinu idućeg tjedan sazivanje novoizabranog Hrvatskog sabora.

Premijer je potvrdio i da Gordan Jandoković ostaje predsjednik Hrvatskog sabora, a Željko Reiner i Ante Sanader potpredsjednici Sabora, kao i da će Branko Bačić i dalje biti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Kazao je i kako je umjesto Jandrokovića za glavnog tajnika HDZ-a imenovan Krunoslav Katičić.

Iz pouzdanih izvora doznajemo kako dožupan i predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a Darko Sobota ulazi u Sabor.

Podsjetimo, Sobota je bio sedmi na listi u drugoj izbornoj jedinici, a idućih četiri godine obnašat će funkciju saborskog zastupnika umjesto ministra Gordana Grlića Radmana.

S njegovim ulaskom uz koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića Podravina i Prigorje službeno će dobiti dva saborska zastupnika.

Neslužbeno, prvi saziv Sabora očekuje se do kraja srpnja kada bi čelnik Županijskog HDZ-a trebao biti i potvrđen.

mm/prigorski.hr