[VIDEO] POTVRĐENO Prva osoba zaražena koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji, žena se vratila kući iz Njemačke

21. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] POTVRĐENO Prva osoba zaražena koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji, žena se vratila kući iz Njemačke


Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održana je danas ispred zgrade Županijske uprave u Koprivnici.

Potvrđeno je kako je prva osoba zaražena koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Riječ je o 46-godišnjoj ženi iz okolice Koprivnice.

Načelnik stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić poručio je kako je od danas jedna osoba s područja Koprivničko-križevačke županije oboljela od koronavirusa i da je 560 osoba u samoizolaciji i 12 osoba kažnjeno je zbog kršenja samoizolacije.

-Stariji ljudi od 65 godina neka ne izlaze van, a kupovina nije izlet – istaknuo je Ljubić i dodao kako će se stožer sastajati i dva puta dnevno.

Doktorica Draženka Vadla kazala je kako je pet osoba bilo u kontaktu sa zaraženom ženom koja se vratila iz Njemačke i one su u samoizolaciji.

– Zadaća je bliskih osoba sa zaraženom osobom da se pridržavaju samoizolacije i pri povratku iz Njemačke svi su bili u samoizolaciji i nisu se družili s nikim.

 

Apeliram na sve sugrađane koji su se vratili iz drugih zemalja da se pridržavaju mjera samoizolacije, apeliram na sve sugrađane da se drže higijene. U trgovinu neka ide najmlađi član obitelji – poručila je Vadla i dodala kako je zaražena osoba kad su joj se pojavili simptomi postupila kako treba.

-Javila se liječniku, imala je povišenu temperaturu, suhi kašalj i danas je potvrđeno da ima koronavirus – zaključila je.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić rekao je kako je zaražena 46-godišnja žena primljena u bolnicu jučer u popodnevnim satima.

-Žena je obrađena kroz naš sustav trijaže sa sumnjom na koronavirus. Pacijentica je zbrinuta na našoj infektologiji i u izolaciji je.

Kapaciteti bolnice su za 50 pacijenata zaraženih od koronavirusa. Govorimo o pacijentima s lakšim simptomima. Za pacijente kojima je potreban respirator, možeme osigurati 14 kreveta s respiratorom – kazao je Devčić i dodao kako svi pacijenti koji dolaze prolaze kroz trijažu.

Župan Darko Koren rekao je kako je prisutan stalno u radu Stožera. -Mi političari ne trebamo biti u prvom planu u ovoj situaciji. Nije vrijeme za političko kokošarenje – rekao je Koren i dodao kako je velika bitka pred njima.

U Hrvatskoj je 168 oboljelih od koronavirusa, što je 40 više nego jučer, a Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u subotu odluku o prekidu međugradskog autobusnog i željezničkog prometa kako bi se spriječio porast broja zaraženih.

 

Facebook Comments