POTVRĐENO Martina Dalić nova je šefica Podravke

3. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska POTVRĐENO Martina Dalić nova je šefica Podravke

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Martina Dalić nova je šefica Podravke.

Kako doznajemo, odluka je upravo donesena u središtu prehrembenog diva iz Koprivnice. Nadzorni odbor Podravke donio je jednoglasnu odluku.

Uskoro se očekuju i izjave glavnih aktera donošenja odluke.

Inače, već ranije špekuliralo se da su mirovinski fondovi i vlada postigli dogovor da upravljanje Podravkom preuzme bivša potpredsjednica vlade Martina Dalić.

Martina Dalić na to mjesto dolazi s čvrstom podrškom premijera Andreja Plenkovića, koji joj, prema svemu sudeći, ipak nije ostao dužan nakon što se Dalić, zbog kritika o netransparentnosti odluka o restrukturiranju Agrokora, šutke povukla s dužnosti.

Martina Dalić rođ. Štimac (Velika Gorica, 12. studenog 1967.), hrvatska ekonomistica, političarka i spisateljica. U Vladi Jadranke Kosor obnašala je dužnost ministrice financija (2010.-2011.).

U Vladi Andreja Plenkovića (2016.-2018.) obnašala je dužnost potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta koju napušta zbog afere Hotmail kada je putem privatnog maila komunicirala sa stručnjacima koji su pisali Zakon, a kasnije ostvarili milijunske konzultantske ugovore.

Krajem listopada 2018. godine izdaje svoju prvu knjigu pod nazivom Agrokor – slom ortačkog kapitalizma u 45.000 primjeraka koja se dijelila uz dnevne novine.

Udana je i majka je dvoje djece. Govori engleski jezik.

Facebook Comments