POTVRĐENA OPTUŽNICA SDP-ov gradski vijećnik organizirao nedozvoljene lovove na divljači

26. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika POTVRĐENA OPTUŽNICA SDP-ov gradski vijećnik organizirao nedozvoljene lovove na divljači

Pixabay


Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 11. rujna 2020. zaprimilo rješenje optužnog vijeća Općinskog suda u Bjelovaru kojim je potvrđena optužnica protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe povjerenja iz članka 246. stavka 1. Kaznenog zakona. (21. 9. 2020.)

Optuženom 56-godišnjaku se stavlja na teret da je od 19. rujna 2016. do 15. veljače 2017. kao rukovoditelj odjela u jednom trgovačkom društvu u podružnici u Bjelovaru, zadužen za organizaciju i lov divljači, u namjeri stjecanja nepripadne materijalne dobiti, prethodno dopustio, za sada, nepoznatoj osobi bez odobrenja za lov da obavlja lov i odstrel divljači.

Kako neslužbeno doznaje Regionalni portal Bjelovar.live iz neslužbenih, ali provjerenih izvora, radi se o Nenadu Nekvapilu, SDP-ovom gradskom vijećniku Grada Bjelovara i zaposleniku bjelovarske podružnice Hrvatskih šuma.

nekvapil

Nakon toga je upisivao ili samo potpisivao u potvrde o podrijetlu divljači i njezinih dijelova i zapisnike o obavljenom lovu lažni podatak da je on kao lovac izvršio odstrjel divljači i takve neistinite podatke predao računovodstvu tražeći isplatu navedene naknade. Na temelju tog zapisnika i navedenog evidencijskog obrasca s neistinitim podacima, okrivljeniku je isplaćena nepripadajuća naknada za korištenje vlastitog oružja i streljiva u službene svrhe, dok za odstrijeljenu divljač, po za sada nepoznatoj osobi, nije naplatio naknadu za lov i odstrel divljači.

Time si je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 387,90 kuna i oštetivši time trgovačko društvo za ukupan iznos od 5137,90 kuna jer nije naplatio naknadu od nepoznate osobe koja je stvarno odstrijelila divljači.

Optužnom 56-godišnjaku se stavlja na teret i da je kao rukovoditelj odjela u jednom trgovačkom društvu u podružnici u Bjelovaru, zadužen za organizaciju i lov divljači, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, u dva navrata organizirao skupni lov u kojem je dopustio da sudjeluju i obavljaju odstrel divljači osobe koje nije upisao u popis lovaca skupnog lova.

puška lovac lov

Ilustracija/Pixabay

Okrivljenik je nakon toga, tereti ga se, u potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova upisao lažni podatak da je on kao lovac izvršio odstrel navedene divljači i takve neistinite podatke ovjerio i svojim potpisom, dok navedenim lovcima nije naplatio naknadu za lov niti je naplatio naknadu za odstrel divljači, a niti je navedenu divljač predao trgovačkom društvu radi daljnje prodaje.

Navedenu divljač je, tereti ga se, zadržao za sebe, pribavivši si protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6128,00 kuna i oštetivši time trgovačko društvo za ukupni iznos od 6728,00 kuna.

Facebook Comments