Potpredsjednik SDP-a Ostojić potvrdio: ‘Za Jakšića ima mjesta na listi, a o Rajnu će odlučiti HSS’

9. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Potpredsjednik SDP-a Ostojić potvrdio: ‘Za Jakšića ima mjesta na listi, a o Rajnu će odlučiti HSS’

Damir Špehar/PIXSELL


Nakon što je jučer Restart koalicija na čelu s potpredsjednikom SDP-a Rajkom Ostojićem, koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i gradonačelnikom Križevaca Marijom Rajnom, održala izvanrednu konferenciju za medije oko brze ceste, Ostojić je na novinarski upit potvrdio kako će se Jakšić naći visoko na listi u drugoj izbornoj jedinici.

Ostojić, koji je ujedno i nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici, novinaru nije htio reći o kojem se mjestu radi, ali je istaknuo kako se radi o samom vrhu, što potvrđuje naše prijašnje napise da bi na ovim izborima Jakšić mogao završiti u Saboru.

Zanimljiv moment je bio kada potpredsjednik SDP-a nije htio komentirati računaju li i na Rajna u saborskoj križaljci.

Na pitanje hoće li se i križevački gradonačelnik naći pri vrhu liste Ostojić je diplomatski odgovorio kako o tome odlučuje vrh HSS-a, što samo potvrđuje naše špekulacije da prvi čovjek stranke Krešo Beljak još nije donio konačnu odluku kome će prepustiti šestu rubnu poziciju.

To nas nimalo ne čudi, jer druga izborna jedinica bit će jedna od ključnih za sastavljanje Vlade, a baš u njoj Beljaka napuštaju općinske organizacije, poput nedavno Koprivničkih Bregi i načelnika Marija Hudića.

Iako čelnik HSS-a tvrdi da se radi o izdvojenom slučaju i uroti HDZ-a, to naravno nije istina, već se radi o sve većem nezadovoljstvu šireg kruga članstva s potezima predsjednika koji je svoju stranku doveo ispod 2 posto, odnosno po zadnjim anketama HSS ne prelazi ni izborni prag.

mm/prigorski.hr