Ugovore o dodjeli potpora polaznicima poslijediplomskih studija iz Osječko-baranjske županije, ukupno vrijedne 40 tisuća eura u srijedu je uručio dožupan Josip Miletić, istaknuvši da je ova županija prepoznala potrebu poticanja izvrsnosti i već 21 godinu dodjeljuje potpore.

Županije kontinuirano dodjeljuje potpore ljudima, koji su željeli nastaviti svoje obrazovanje s još višim stupnjem znanja, a ove su godine potpore osigurane za 90 polaznika poslijediplomskih studija, dodao je.

Mislimo da je dobro poticati izvrsnost, jer ti stručnjaci trebaju biti pokretači razvoja cijelog ovog područja i smatramo da takvi ljudi trebaju imati dodatnu potporu Osječko-baranjske županije, poručio je dožupan Miletić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul rekla je da je Osječko-baranjska županija orijentirana prema društvu znanja i već 21 godinu dodjeljuje potpore polaznicima poslijediplomskih studija.

Smatramo da trebamo podupirati sve one koji žele ulagati u sebe, dodatno se školovati, stjecati nova znanja i vještine te na taj način pridonijeti razvoju Županije, istaknula je pročelnica Glavaš-Kul.

Polaznica poslijediplomskog studija molekularne bioznanosti na osječkom Sveučilištu Viktoria Čurila kaže kako joj je potpora Osječko-baranjske županije omogućila da, odmah po završetku diplomskog studija, upiše doktorski studij. Napominje kako se nada da će joj pomoći i u završetku započetog istraživanja, u kojem se bavi povećanjem prinosa žitarica na ekološki način.