POTPISANI UGOVORI Stipendije križevačkim studentima deficitarnih zanimanja

21. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Križevci POTPISANI UGOVORI Stipendije križevačkim studentima deficitarnih zanimanja


Gradonačelnik Mario Rajn je u petak, 20. studenog 2020. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci potpisao ugovore o dodjeli stipendija sa studentima deficitarnih zanimanja.

Ove godine dodijeljena je 21 stipendija, a riječ je o studentima medicine, stomatologije, građevinarstva, informatike, rehabilitacije, farmacije, računarstva i fizike.

Stipendije u iznosu od 1.500,00 kuna studentima će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine, a za tu namjenu Grad će izdvojiti 378 tisuća kuna.

Studenti s kojima je gradonačelnik potpisao ugovore o dodjeli stipendija su: Kristina Puškar, Anita Kos, Sara Krog, Mihaela Jakopović, Martina Kušec, Silvija Sučić, Anamaria Beljak, Andrea Križan, Antonija Tomas, Bernarda Šimunić, Vlaho-Josip Štironja, Mario Jembrek, Rebeka Podobnik, Bruno Sačarić, Marjan Anušić, Leonardo Ištvanović, Josip Ištvanović, Tin Jagoić, Branimir Bradarić-Šlujo, Ana Tkalec i Tea Knapić.

Tom prilikom gradonačelnik je uputio čestitke svim dobitnicima stipendija istaknuvši kako su ove stipendije apsolutno zaslužili.

„Iako je prvo bilo planirano 10 stipendija, s obzirom da su neki studenti imali jednak broj bodova ili je pak bila mala razlika između bodova, odlučili smo da će svi studenti koji su se našli u ovoj situaciji dobiti stipendiju, uzimajući u obzir da je prag minimalno 100 ostvarenih bodova,“ objasnio je gradonačelnik i dodatno naglasio činjenicu kako su Križevci jedan od gradova koji svojim studentima osigurava najveći iznos stipendije.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

studenti6 studenti7 studenti8 studenti9 studenti10 studenti11 studenti12 studenti13 studenti14 studenti15 studenti16 studenti17 studenti1 studenti2 studenti3 studenti4 studenti5

Facebook Comments