Ugovor o sufinanciranju Škole plivanja u Nerezinama potpisan je u utorak između Grada Vrbovca i okolnih općina te gradova. Kako je kazao direktor Gradskih objekata Vrbovec Marko Dubravec, ove godine se slavi šezdeseta obljetnica od početka ljetovanja Vrbovčana i svih ostalih gostiju i građana u odmaralištu u Nerezinama.

“Što se tiče organizacije rada, ista je kao i prošle godine, ne mijenja se sastav koji pobjeđuje i koji dobro igra. Nadam se da će se učenici i ove godine dobro zabaviti, da će doći doma puni lijepih uspomena i sjećanja na školu plivanja.”-rekao je Dubravec.

DSC_7571

U ljetovanju ove godine uživati će i djeca iz Općine Konjščina. Načelnica Općine Konjščina Anita Krok naglasila je kako je sretna što se ostvarila jedna divna i nova suradnja između općine i Vrbovca.

“Sami Gradski objekti Vrbovec slave 60 godina što znači da imate određeno iskustvo i znate s djecom, posebice u tim ljetnim mjesecima. S obzirom da i situacija je takva da si svatko danas ne može priuštiti ljetovanje, a da djeca stvaraju određene uspomene u toj dobi i na svojim ljetovanjima, Općina Konjščina je u dogovoru s Gradom Vrbovcem ušla prema tome da se to osigura i da to sufinanciramo. Mi smo stvarno oduševljeni da se javio jako velik broj roditelja koji će tu uslugu konzumirati. Nadam se da će ova suradnja s Gradom Vrbovcem i Gradskim objektima se nastaviti.”-rekla je Krok.

DSC_7522

Gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek rekla je kako je izuzetno ponosna što će ovo biti peta godina kako djeca iz Zlatara ljetuju u Nerezinama.

“Oduševljenje i roditelja i djece, ali i učitelja je velika jer stvarno u ovom programu u deset dana škole plivanja djeca nauče plivati. To je velika razlika jer su jedne godine naša djeca išla na bazene pet dana i nisu tako dobro naučili plivati kao što mogu na desetodnevnom ljetovanju. Osim plivanja tu su i brojne aktivnosti gdje su mi učiteljice dale sve pohvale jer za mališane je, za tu cijenu, ispunjen cijeli dan. Vjerujem i nadam se da će ova suradnja ići prema još većim obljetnicama.”-kazala je Auguštan-Pentek.

DSC_7524

Martin Martić, načelnik Općine Preseka, zahvalio je organizaciji Grada Vrbovca i Gradskim objektima na organiziranju tradicionalnog ljetovanja.

“Drago mi je da naša djeca s područja Općine Preseka mogu doživjeti taj lijepi događaj, lijepo školovanje uz učenje plivanja. Sadržaj je ispunjen i u Nerezinama nikada nije dosadno i lijepo je iskustvo to doživjeti, naučiti nešto novo, upoznati drugu djecu i stvoriti neka nova prijateljstva.”-rekla je Martić.

DSC_7532

Ispred Općine Dubrava, Ines Idžanović, zahvalila je na odličnoj suradnji.

“Kada sam dolazila ovdje razmišljala sam o tome kako je meni bilo kada sam išla u školu plivanja i zaista je to jedno veliko iskustvo.”-istaknula je Idžanović.

DSC_7537

Petra Prelog, ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbovec, rekla je kako već 49 godina Dječji vrtić polazi na ljetovanje u Nerezine.

“Ove godine imamo rekordni broj prijavljene djece, a to je 75. Iz vlastitog iskustva znam koliko je djeci dolje lijepo i nadam se da će tako i ostati i da ćemo surađivati i dalje.”-rekla je Prelog

DSC_7549

Edina Operta, ravnateljica Osnovne škole Marije Jurić Zagorke Vrbovec, istaknula je kako joj je drago da odmaralište slavi 60 godina.

“Znamo da je tu bilo i teških vremena. Drago mi je što su djeca i dalje ostala prioritet rada u tom odmaralištu. Škola plivanja donosi brojne prednosti. To je ipak prvo odvajanje od roditelja djece te dobi, savladava se tehnika plivanja, a uz to su tu i brojne sportske aktivnosti i još taj aspekt druženja i zabave koji je neophodno imati u ovim današnjim vremenima.”-rekla je Operta.

DSC_7550

Za kraj, gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj rekao je kako je ovo već sedma godina kako je ponovo pokrenuto ljetovanje djece u Nerezinama i kako vjeruje da će ova sezona biti uspješna kao i ostale do sada.

“Velika zahvala svim našim Općinama, od prvog dana su uz nas. Tu je Dubrava, Farkaševac, Preseka, rakovaec i Gradec. Njihova potpora i suradnja nikad nije bila upitna i veliko hvala načelnicima na svemu tome. Ono što uvijek tvrdimo je da je to odmaralište zajedničko svima nama. Drago mi je da smo dobili pojačanje i iz Zagorja. Ove godine prvi putu kod nas ljetuju i djeca iz Općine Konjščina. Vjerujem da će uživati tamo.”-rekao je Kralj.

DSC_7568

DSC_7557 DSC_7556 DSC_7521 DSC_7517 DSC_7515 DSC_7512 DSC_7509 DSC_7503 DSC_7573 DSC_7574 DSC_7576