Potpisan ugovor za početak radova na dogradnji koprivničke Obrtničke škole: ‘Dobit ćemo nove učionice i laboratorije za 300-tinjak učenika’

3. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Potpisan ugovor za početak radova na dogradnji koprivničke Obrtničke škole: ‘Dobit ćemo nove učionice i laboratorije za 300-tinjak učenika’


Ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Zlatko Martić i predsjednik Uprave križevačke tvrtke Radnik, Mirko Habijanec potpisali su u ponedjeljak ugovor za radove na rekonstrukciji i dogradnji Obrtničke škole
Koprivnica za potrebe Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je o radovima u vrijednosti neto iznosa 19,7 milijuna kuna. Potpisivanju su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, te voditelj projekta Darko Masnec.

– Drago nam je i veseli smo da smo opet dobili jedan projekt i da smo danas potpisali ugovor, a posebno nas veseli kao građevinsku tvrtku jer se ovdje radi o dogradnji strukovne škole, strukovnih zanimanja koji u Hrvatskoj jako manjka – kazao je Mirko Habijanec.

ugovor potpisivanje obrtnička

Naime, dograđivat će na postojećih 10.000 četvornih metara prostora još oko 2000 četvornih metara za oko 300 učenika. U prizemlju će biti laboratoriji i drugi pomoći objekti, a u etažama najvećim dijelom učionice.

– Objekt je klasična armirano-betonska konstrukcija, sa toplinskim izolacijama da bi imala energetski razred A+. Objekat trebamo napraviti u roku 10 mjeseci i deset dana, znači negdje u veljači-ožujku iduće godine treba sve biti gotovo, no nadam se da ćemo i prije tog roka sve završiti – poručio je Habijanec.

habijanec

Ravnatelj Martić kazao je kako su ovim potpisivanjem na korak do njihovog sna, a to je uspostave Centra kompetentnosti u Koprivnici. Zahvalio se svima okupljenima na dosad učinjenom kako bi do ovoga došlo.

– Vjerujem da ćemo imati jedan prekrasan prostor u kojem ćemo moći osposobljavati naše učenike za naše gospodarstvo i nešto čime ćemo oplemeniti rad naše škole, našeg rada i naravno naše Županije – rekao je.

Okupljenima se obratio i župan Koren rekavši kako je izuzetno sretan zbog današnjeg susreta jer je riječ o jednom od onih koji su dugo zamišljali da bude upravo takav kakav jest.

koren

– Riječ je o velikom događaju za srednjoškolsko obrazovanje u Koprivnici i našoj županiji, a posebno u segmentu obrtničkih zanimanja za koje smo već odavno detektirali kao izuzetno važno i značajno u razvoju našeg društva. Ovaj projekt će u konačni biti vrijedan najmanje 70 milijuna kuna što uz izgradnju pet školskih sportskih dvorana koje su također oko 70 milijuna kuna te uz neke manje investicije u sustav obrazovanja, trenutno se ukupno ulaže oko 160 milijuna kuna u školstvo na području županije – napomenuo je.

Dodao je kako će novi objekt s novom dvoranom OŠ Đuro Ester te obnovljenom upravnom zgradom Podravke, kvart u kojem se nalazi obrtnička škola dobiti novu vizuru i to iznimno privlačnu, odnosno dodatnu urbanističku vrijednost.

jakšić

Gradonačelnik Koprivnice istaknuo je kako je ovaj projekt nastavak nečega što je zamišljeno za ovaj dio grada koji će poslužiti i kao početna točka za razvoj obrazovnog sustava, te gospodarstva u cjelini.

 

Facebook Comments