Potpisan ugovor za izgradnju sportske dvorane koprivničke Osnovne škole Đuro Ester

12. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Potpisan ugovor za izgradnju sportske dvorane koprivničke Osnovne škole Đuro Ester


Nataša Tetec, šefica koprivničkog Komunalca i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave križevačke tvrtke Radnik potpisali u ponedjeljak prijepodne ugovor o gradnji sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici.

Naime, riječ je o projektu na koji koprivnička javnost čeka već gotovo 30 godina, a kojim će, sudeći prema najavama, za najviše sedam mjeseci zaživjeti u punom sjaju nova multinamijenska sportska dvorana namijenjena učenicima popularne ‘Treće osnovne’ te van nastave udrugama i sportskim klubovima, odnosno građanima.

– Riječ je o posljednjoj koprivničkoj školi koja nema riješenu sportsku dvoranu i ovim potpisivanjem stavljamo tu temu na dnevni red i počinjemo je rješavati. Osim dizanja jednog obrazovnog standarda siguran sam da će ovim projektom na jedan drugačiji i bolji način poslagujemo vizuru tog kvarta i dijela Koprivnice – kazao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

jakšić

Dodao je kako mu je drago da se kroz javnu nabavu došlo do jake lokalne komponente, tvrtke Radnik iz Križevaca.

Nataša Tetec pojasnila je o kakvoj je zapravo dvorani riječ te na koji način će se njome upravljati. Kako je kazala, namjena će joj biti za više sportova pa će se tako u njoj nalaziti i manje košarkaško igralište, te malonogometnono, odnosno rukometno. Po uzoru na izgrađenu dvoranu Branimir, njome će upravljati tvrtka Komunalac.

Konstrukcija je lučna, a sama dvorana će imati i pomičnu tribinu sa 168 sjedećih mjesta.  Dvorana će se nalaziti na postojećem igralištu, dijelom na parkiralištu od strane Ulice Ante Starčeviće i dijelom na privatnim dvorištima sa sjeverne strane.

tetec

Podsjetimo, kako su ranije izvijestili iz Gradske uprave, napravit će se i novo parkiralište s 50-ak  mjesta i jedno autobusno stajalište. Vanjski gabariti dvorane su 54 sa 27 metara, površine oko 1420 kvadrata, a  visine oko 12-ak metara tako da će se moći odigravati i odbojkaške utakmice.

Unutar dvorane će biti smješteno veliko košarkaško i rukometno igralište, koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, zatim dva mala košarkaška igrališta kao i svlačionice te kompletan sanitarni čvor.

habijanec

Mirko Habijanec nadovezao se na izjave šefice Komunalca rekavši kako je dizajn dvorane po uzoru na češku, tzv. školjka, te kako bi cijeli projekat trebao biti gotov kroz sedam mjeseci, budu li svi uvjeti zadovoljeni. Točnije, Plan je da cijela priča bude gotova do proljeća 2021. godine.

Vrijednost dvorane je 9,7 milijuna kuna plus PDV, opremanje iznosi još 800 tisuća kuna plus PDV.

prelogović potpisivanje tetec habijanec skupna ugovor

Facebook Comments