Danas u jutarnjim satima u Osnovnoj školi Kloštar Podravski održalo se potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova izgradnje nove školske sportske dvorane vrijedne više od 12 milijuna kuna. Na potpisivanju su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, načelnik Općine Siniša Pavlović, ravnatelj škole Mirko Šandrovčan i izvođač radova.

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović odmah na početku izrazio je zadovoljstvo ovim projektom.

– Drago mi je da će napokon krenuti gradnja sportske dvorane te bi se prije svega zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji, ali izvođaču radova g. Prajou. Radovi bi trebali kroz koji dan krenuti, a dinamika nadam se biti će kako je i regulirano ugovorom – kazao je Pavlović.

kloštar dvorana (6)

Ravnatelj OŠ Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan također se pridružio čestitkama u povodu početka gradnje sportske dvorane.

– Pozdravljam vas u ime 380 učenika ove škole i 64 djelatnika. Potrebna nam je sportska dvorana, došli smo pred sam finiš, a uskoro će i ova škola na zadovoljstvo svih učenika, posebice sportaša dobiti novu, modernu sportsku dvoranu – istaknuo je Šandrovčan.

kloštar dvorana (3)

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem i kazao kako je ovaj događaj najljepša čestitka svima, ponajviše djeci.

– Zahvaljujem se svim svojim suradnicima, ali i načelniku Općine Siniši Pavloviću. Smatram da je ovaj projekt kruna našeg zajedničkog truda i rada. Dugo sam govorio o ovom projektu, no gradnja nije mogla početi prije nego su se stekli uvjeti. Kao što vam je poznato Županija je u jednom investicijskom ciklusu pet sportskih školskih dvorana na području naše županije. Osim ove ovdje, to su dvorane u općinama Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, Rasinji te Kalinovcu gdje se radi na dovršetku već izgrađene sportske dvorane. Investicija zajedno s opremom teška više od 70 milijuna kuna – istaknuo je Koren te dodao kako su ovakve investicije ogroman doprinos sektoru obrazovanja, ali i sportu kao izuzetno bitnoj disciplini u svakom društvu.

kloštar dvorana (5)

– Ova dvorana vrijedna je gotovo 12 milijuna kuna, još neka sredstva će se izdvojiti za opremanje, a osim sporta tu će razvijati i drugi društveni sadržaji – za kraj kazao je župan.