Potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluge uspostave Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

25. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluge uspostave Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji


U prostorijama Obrtničke škole Koprivnica u srijedu, 24. ožujka održano je potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi usluge uspostave organizacijske strukture i izrade strategije razvoja Centra kompetentnosti te izrada analize potreba lokalnog i regionalnog tržišta rada relevantnih za djelatnost Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ugovor je ispred Obrtničke škole Koprivnica potpisao ravnatelj Zlatko Martić te ispred ustanove Algebra d.o.o., koja će pružiti uslugu, direktor Tomislav Dominković.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu, ujedno i voditelj projekta, Darko Masnec, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelj Strukovne  škole Đurđevac Darko Špoljar te članovi Projektnog tima.

Foto - Algebra (5)

Voditelj projekta Darko Masnec uvodno je kazao kako je ukupna vrijednost ugovora 783 tisuće kuna, a njime će se uspostaviti organizacijska struktura i izraditi strategija razvoja Centra kompetentnosti, te izraditi analiza potreba lokalnog i regionalnog tržišta rada relevantnih za djelatnost županijskog Centra kompetentnosti koji čine Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo sklapanjem ugovora naglasivši kako je razvoj organizacije te izrada strategije iznimno važan segment u uspostavi CEKOM-a.

Foto - Algebra (13)

„Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora o izgradnji infrastrukture te početak građevinskih radova u Koprivnici i Đurđevcu. Naš je Centar s obzirom na dinamiku i razvoj ispred ostalih u državi, stoga zahvaljujem i čestitam Projektnom timu na predanom radu i efikasnosti. Čestitam i ravnateljima te Algebri te se radujemo budućoj suradnji“, kazao je zamjenik Ljubić.

Foto - Algebra (10)

Ravnatelj Martić je zahvalio Županiji i članovima Projektnog tima kazavši kako će budući Centar uvelike pomoći u daljnjem razvoju strukovnog obrazovanja u područjima koje traži tržište rada, a predstavnik Algebre, direktor Dominiković dodao je kako ustanova raspolaže resursima i kompetencijama u području analize i izgradnje strategije što je dokazala između ostalog i na vlastitom primjeru jer diplomanti koje obrazuju lako nalaze posao na tržištu rada.

Foto - Algebra (1)

Spomenimo kako projekt Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji ima dvije faze, ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna i predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u sektor obrazovanja na području županije, konkretno u Koprivnicu i Đurđevac, a posebno je važno što je riječ o uspješnom korištenju bespovratnih sredstava Europske unije. Kroz ovaj kapitalni projekt koji je inicirala Županijska uprava kreirat će se uvjeti za moderno srednje strukovno školstvo 21. stoljeća.

Foto - Algebra (4) Foto - Algebra (11)