POTPISAN UGOVOR Kreće dogradnja Dječjeg vrtića Križevci za 50-ero djece

18. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci POTPISAN UGOVOR Kreće dogradnja Dječjeg vrtića Križevci za 50-ero djece


U maloj vijećnici križevačke Gradske uprave gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i direktor tvrtke Filabeton d.o.o. Križevci Ivica Filipašić potpisali su ugovor o nadogradnji Dječjeg vrtića Križevci, a kako bi se odgovorilo na potrebe za smještaj križevačke djece u vrtić.

IMG_20210218_110356

-Ovo se iskristaliziralo kao jedan od najvećih potreba u mandatu. Liste čekanje, koje su i uslijed dobrih gospodarskih trendova i potreba, ali i onih minimalnih demografskih trendova krenuli na bolje, a nadamo se da će nadalje biti još bolje, prisutne su već dvije godine i ona iznosi 40-ero djece. Nešto se ta brojka smanjila, jer se u okolici otvorilo vrtića i dio djece je tamo smješteno, a što mi i financirao. -kazao je Rajn te istaknuo kako je jedino razumno rješenje bilo nadogradnja vrtića.

IMG_20210218_111305

Radi se o 1. fazi i izgradnji dodatnih 400 kvadratnih metara prostora i dvije dodatne grupe, a gdje bi se moglo smjestiti 50-ero djece. -Cilj je u sljedeću pedagošku godinu ući s proširenim kapacitetom. -najavio je Rajn te dodao kako će ovom dogradnjom u gradski vrtić biti uloženo 6,7 milijuna kuna. -Zatečeno stanje u vrtiću pokazalo je jednu dugu nebrigu i to se moralo početi rješavati. -kazao je Rajn te najavio kako potom slijedi uređenje okoliša, ali je potrebno prije riješiti ove građevinske radove.

IMG_20210218_110331

Ivica Filipašić istaknuo je kako su ugovoreni grubi radovi odnosno izgradnja konstrukcije čija je vrijednost oko 1,1 milijun kuna. -Ovo je jako lijepa investicija i pokazuje da se naša demografija obnavlja. Koliko god covid bio loš, ipak je malo poradio i na reprodukciji i poboljšanju demografske slike. -kroz šalu je kazao Filipašić.

-Radovi bi trebali krenuti krajem ovog, a završiti krajem svibnja. Rok je izvediv i vjerujem da će i vremenski uvjeti biti kako treba. -kazao je zaključno Filipašić.

IMG_20210218_111401_1

Gradonačelnik Rajn je na kraju pojasnio kako način funkcioniranja vrtića ne bi trebao biti zahtjevniji nego što je to bilo u vrijeme energetske obnove, ali će se zadovoljiti svi sigurnosni aspekti.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

IMG_20210218_110320

Facebook Comments