Potpisan Sporazum o financiranju dogradnje i opremanje školske zgrade OŠ I.G.Kovačića Sveti Juraj na Bregu

10. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Potpisan Sporazum o financiranju dogradnje i opremanje školske zgrade OŠ I.G.Kovačića Sveti Juraj na Bregu


Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović potpisali su u utorak Sporazum o financiranju dogradnje i opremanje školske zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Župan Matija Posavec istaknuo je da se radi o školi u kojoj se povećava broj učenika.

„Planirani zahvat obuhvaća interpolaciju u tlocrt postojećeg objekta školske zgrade i školske sportske dvorane kojom će se dobiti 4 učionice i 2 kabineta ukupne površine 350 m². Vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna kojima će se pokriti troškovi projektiranja, izvođenja i opremanja. Završetak radova očekuje se do početka iduće školske godine. Općina Sveti Juraj na Bregu financirat će 40% odnosno 1.040.000,00 kuna, a Međimurska županija 60% odnosno 1.560.000,00 kuna.“

Matija Posavec

Uz to, župan Posavec naglasio je da osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu postiže zapažene rezultate u obrazovanju, ali i u humanitarnom radu.

Načelnik Općine Anđelko Nagrajsalović rekao je da je želja svih mještana Općine da škola radi u jednoj smjeni što se organizacijom nastave pokušalo ostvariti , ali u cijelosti bez dogradnje novih učionica i kabineta nije bilo moguće.

Anđelko Nagrajsalović i Matija Posavec

Provođenjem ovog projekta škola će imati sve uvjete za cjelodnevnu nastavu i provođenje svih suvremenih aktivnosti i projekata. Načelnik je potpisivanjem ovog Sporazuma nedvojbeno pokazao da je obrazovanje jedan od prioriteta Općine Sveti Juraj na Bregu.

Ravnatelj škole Mladen Beuk zahvalio je županu i načelniku Općine na kontinuiranom trudu i ulaganju u obrazovanje.

„Naša škola je jedna od većih u Međimurju, broji više od 450 učenika kojima se ovim projektom osiguravaju bolji uvjeti za njihovo školovanje“.

Mladen Beuk Škola Sveti Juraj na Bregu Potpisivanje Sporazuma (7) Potpisivanje Sporazuma (2) OŠ Sveti Juraj na Bregu OŠ Sveti Juraj na Bregu 2

Facebook Comments