Vladimir Bregović pozvao Stjepana Kožića na seriju sučeljavanja o viziji razvoja Zagrebačke županije 

Jedinstvena prometna karta za cijelu Županiju,besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce i dvostruka izdvajanja za sport i mlade – okosnice programa Vladimira Bregovića

U Zaprešiću je potpisan koalicijski sporazum županijskih organizacija HDZ-a, HSU-a i HSLS-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Potpisivanju su uz predsjednike županijskih organizacija HDZ-a Dražena Barišića, HSU-a Maria Cvitana i HSLS-a Željka Fadljevića, nazočili kandidat za župana Zagrebačke županije Vladimir Bregović i zamjenici Viktor Romančuk i Stjepan Zagorac. HDZ s partnerima na lokalne izbore za Zagrebačku županiju izlazi spreman i osnažen jakim timom dokazanih načelnika i gradonačelnika te očekuju još bolje rezultate nego na prošlim izborima kada je HDZ osvojio 6 gradonačelničkih i 10 načelničkih mandata.

hdz2

– U većini gradova i općina očekujemo odlične rezultate, a to će se ponoviti i na županijskoj razini. Nakon 16 godina, Zagrebačkoj županiji potrebna je nova vizija i smjer jer teško da dosadašnji župan Stjepan Kožić nakon 4 uzastopna mandata ima što novo za ponuditi. Žao nam je da je naš dosadašnji partner raskinuo koaliciju i treći put u 16 godina mijenja političku opciju ali HDZ je u protekla 2 mandata bio odgovoran i lojalan partner HSS-u. Treba naglasiti i da je značajan broj županijskih projekata poput Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-istok, kojima se danas hvali g. Kožić, upravo rezultat rada HDZ-a, a mnogi bi lokalni projekti već odavno bili završeni da je na županijskoj razini bilo volje i vizije razvoja – naglasio je potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Željko Turk.

Vladimir Bregović iz kojeg stoje 3 uspješna mandata na čelu Vrbovca, pozvao je dosadašnjeg župana Stjepana Kožića na seriju javnih razgovora i sučeljavanja o budućnosti Zagrebačke županije jer je županija neprepoznatljiva i zaostaje za županijama s bitno manjim proračunima. Naglasio je da se kvalitetnijim upravljanjem proračunom, na godišnjoj razini mogu osigurati sredstva za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, dvostruka izdvajanja za sport i mlade te pokretanje programa socijalnog poduzetništva za dugotrajno nezaposlene.

hdz1
– Prioritet nam je uvođenje jedinstvene prometne karte za autobus, vlak i tramvaj unutar cijele županije, a do kraja godine otvorit ćemo i dva ureda Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Zagrebačka županija treba novu viziju razvoja, previše je projekata na čekanju ili se uopće ne aplicira na EU sredstva jer Regionalna razvojna agencija usprkos velikom broju zaposlenih i visokim troškovima daje slabe rezultate. Treba sučeliti konkretne brojke, ideje i planove pa ne vidim boljeg načina od otvorenih rasprava s g. Kožićem. Kako je već 16 godina župan, uvjeren sam da će prihvatiti poziv na sučeljavanja koja možemo održati na lokalnim televizijama i javnim tribinama u više gradova Zagrebačke županije. Tako ćemo doprinijeti transparentnosti naših programa i biračima pokazati što kvalitetno vođena županija može učiniti za građane – naveo je Bregović.

Podsjetio je kako HDZ ne bježi od činjenice da su donedavno bili u koaliciji s HSS-om i neke projekte zajednički realizirali, ali neprihvatljivo je prisvajanje rezultata pojedinih projekata. – Zagrebačka županija danas je gotovo nevidljiva županija, prostor velikih spavaonica za Grad Zagreb u kojem žitelji usprkos značajnom županijskom proračunu ne vide promjene na bolje ili projekte koje će potaknuti zapošljavanje, bolju prometnu povezanost, izdvajanja za mlade, poticaje za poduzetnike…Na žalost, upravo u tom dijelu, teško smo nalazili zajednički jezik sa županom Kožićem. Njegov način upravljanja županijom je zastario, a napori su više usmjeravani na zbrinjavanje podobnih HSS-ovih kadrova u županijskim ustanovama i tvrtkama. Zanimljivo je da je na to prije četiri godine ukazivao i njihov sadašnji koalicijski partner SDP koji sada šuti. – zaključio je Vladimir Bregović.

prigorski.hr