Zagrebačka policija zaustavila je niz kaznenih djela počinjenih tijekom jutra.

Kako su priopćili, danas, 15. lipnja oko 9 sati na Trešnjevci, muškarac je imao namjeru u zlatarnici uz prijetnju vatrenim oružjem počiniti razbojništvo te otuđiti nakit i novac. Međutim nakon naguravanja, vlasnik i član obitelji u tome su ga spriječili, a muškarac je pobjegao vozilom s mjesta događaja.

Nakon toga osumnjičeni nije odustajao od svoje namjere da se domogne novca. Vozilom je došao na adresu Avenija Većeslava Holjevca, ušao u ljekarnu koja se nalazi u sklopu doma zdravlja, gdje je prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad tri zaposlenice i otuđio novac.

Vozilom se dao u bijeg, prema Jadranskom mostu gdje na nadvožnjaku kod trgovačkog centra uzrokuje prometnu nesreću gdje nalijeće na vozilo ispred sebe, a pri čemu vozačica tog vozila nije ozlijeđena.

Nakon prometne nesreće, izlazi iz vozila i trčeći se udaljava prema nasipu odnosno Sveučilišnoj bolnici.

‘Procjenom policijskih službenika koji su pratili kretanje u tom trenutku realizira se njegovo uhićenje s obzirom da je tada bila najmanja opasnost za građane i same policijske službenike.

Osumnjičeni je pod nadzorom policije, uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela’, stoji u policijskom priopćenju.