Postavili kip Bezgrešne kao temelj ‘Oaze Bezgrešne’ u Molvama

4. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Postavili kip Bezgrešne kao temelj ‘Oaze Bezgrešne’ u Molvama


U Marijinom svetištu Župe Uznesenja Marijina u Molvama proteklih su se dana zbila dva važna događaja za budućnost župe i svetišta.

Najprije je u utorak, 30. lipnja uz župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo postavljen kip Bezgrešne, temelj na kojem će nastajati i počivati Duhovno pastoralni centar ,,Oaza Bezgrešne”, javljaju iz Varaždinske biskupije.

U okrilju Bezgrešne okupljat će se obitelji, mladi, stariji, bolesni te svi koji u Mariji pronalaze Majku, Zagovornicu, Posrednicu milosti, utjehe, nade. U temelj ,,Oaze Bezgrešne” ugrađena je Čudotvorna medaljica (sa spomen sličicom Majkom milosrđa) i Terra de Terra Santa donešen iz Svete Zemlje.

Idućeg dana, u srijedu 1. srpnja u prisutnosti državnog tajnika Velimira Žunca, iz Ministarstva Regionalnog razvoja,  Ratimira Ljubića, zamjenika župana Koprivničko – križevačke županije, Zdravka Ivančana, načelnika Općine Molve, Zdravka Tube, predsjednika Općinskog vijeća Molve u Marijinu svetištu u Molvama potpisan je Ugovor o izgradnji doma „Punine života“.

Radi se o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, projekta za unapređenje socijalne infrastrukture koji je u ime Samostana Uznesenja BDM potpisao voditelj projekta o. Zdravko Tuba.

Facebook Comments