Brojni prijatelji, njegovi nogometaši i šahisti, bili su danas na posljednjem ispraćaju poznatog križevačkog šahiste i nogometaša Roberta Šante koji je preminuo u 45. godini. Bio je omiljen u društvu i među križevačkom sportskom obitelji koja je njegovom smrću izgubila jednog od svojih najboljih predstavnika.

Dirljivim se riječima od dobroga Roberta oprostio njegov suigrač u veteranima križevačkog nogometnog kluba Damir Kemenović. Igrao je Robert u juniorima u prvoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća u iznimno kvalitetnoj momčadi koja je bila druga u tadašnjem natjecanju u nadmetanju s vršnjacima iz Bjelovara, Koprivnice, Varaždina, Čakovca.

Volio je nogomet i nastupao je i u nižerazrednim klubovima križevačkog kraja. Najbolja sportska postignuća ostvario je u šahu. Bio je jedan od najdarovitijih šahista od najmlađeg uzrasta, višestruki prvak Križevaca i sa zapaženim postignućima i u ŠK Križevci te ŠK Tomislav-Goran iz Svetog Ivana Žabna u kojem je igrao zapaženu ulogu u 2. ligi Centar. Zbogom, dragi Roberte. Iskrena sućut obitelji Šanta.

mn/zr za prigorski.hr