U sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu ovog je tjedna u Hotelu Croatia u Cavtatu održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Od 139 prijavljenih projekata iz 19 županija, Zlatna povelja u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru pripala je novootvorenom multimedijalnom Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci koju je u ime Turističke zajednice Grada Đurđevca i Grada Đurđevca preuzeo Martin Mahović, voditelj projekta Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka u sklopu kojeg je Posjetiteljski centar izgrađen.

Podsjetimo da je Posjetiteljski centar opremljen najnovijom tehnologijom unutar kojega je postavljen multimedijski, interaktivni i visokotehnološki koncept, a kojemu je cilj posjetiteljima prenijeti iskustvo na način da stekne znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka zbog čega je zasluženo osvojio ovu hvalevrijednu nagradu. Pokazatelj tome je i sve veći broj dolazaka individualnih turista, kao i organiziranih školskih te predškolskih grupa, koji s najavama za sljedeća dva mjeseca prelaze brojku od 5.000 posjetitelja.

turistička đurđevac1 turistička đurđevac2 turistička đurđevac3