Posjetili smo koprivnički fast food Bon Appetit. Nismo baš oduševljeni

1. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Gastro kutak Posjetili smo koprivnički fast food Bon Appetit. Nismo baš oduševljeni


Nakon što se popularni fast food Bon Appetit prije nekoliko tjedana premjestio na novu lokaciju (Duga ulica 1) gdje je nekoć bio caffe bar i noćni klub Orinoco, odlučili smo ih posjetiti.

Nova lokacija definitivno je bolji izbor za ovakav tip lokala, dok je uređenje apsolutno osvježenje u Koprivnici. U zadnjih dvije godine ugostiteljski objekti u Koprivnici sve više ulažu u interijer pa smo tako dobili lijepo uređene kafiće poput Kavanice, Historija, Maxa, Stadiona i Mamma Mie u sklopu trgovačkog centra.

Koncept uređenja Bon Appetita kombinacija je modernog stila s pomalo hladnim, generičkim minimalizmom koji je uobičajan za ovakav tip objekta brze prehrane – iako pomalo podsjeća na lokalni McDonald’s, Bon Appetit ipak ima svoj identitet, no to je sve što za sada možemo pohvaliti – dobru ideju i lijepo uređenje.

American burger meni

Ono glavno zašto smo došli, a to je hrana, nije nas oduševilo! Naime, naše je mišljenje kad vlasnik napravi ovakvu investiciju u koncept i interijer, očekujemo ipak više od same hrane. Preuređeni Bon Appetit u ponudi ima više od 10 vrsta burgera, širok izbor kebaba, razne burgere s piletinom, sendviče i tortilje.

Super stvar je što su napokon dobili i salate te slastice.

Za početak probali smo njihov burger meni – American burger s velikom goveđom pljeskavicom od 180gr., kečap-senf umak, luk, krastavci i hrskavi luk.

Uz to dobili smo još pomfrit i Pepsi. Prva zamjerka je bilo pecivo koje je bilo jako suho i pomalo spužvasto što odmah utječe i na sam doživljaj. Najveća mana kod ovog burgera je meso – generičko kao da je kupljeno u trgovačkom centru, gumasto, bezukusno, a na nekim dijelovima se čak osjetila i hrskavica, a poznato je da bez dobrog mesa, umaka i peciva nema dobrog burgera.

Kebab mali meni

I to je zlatno pravilo svakog dobrog burger mjesta. Osim mesa umak je bio osrednji bez identiteta, dok luk koji je trebao biti hrskav nije se uopće osjetio. Najviše je prevladavao običan luk i kiseli krastavci čija je kiselost bila previše izražena.

Sve u svemu slaba izvedba koju ne možemo preporučiti.

Pomfrit koji je bio lijepo serviran i tanko narezan isto ne možemo preporučiti, jer je i on bio gumast te se previše osjetilo ulje iz friteze za koje mislimo da nije bilo baš najsvježije.

Drugu šansu da li smo kebabu koji je nekad u Bon Appetitu bio najbolji, no doživjeli smo istu stvar kao i kod burgera. Nedefinirano meso, suho i nedovoljno začinjeno, pomalo gumasto te suho pecivo. S obzirom da smo za našu gastro rubriku do sada probali puno burgera i raznih varijanti kebaba, pa bez imalo skromnosti možemo reći kako znamo prepoznati kvalitetnu hranu.

Mini palačinke s preljevom

No, ovu izvedbu ne možemo pohvaliti. Iako nemamo ništa protiv salate i umaka u kebabu, ovdje ga je definitivno bilo previše, pa se u svoj toj salati doživljaj pravog kebaba izgubio. Jedina pozitivna stvar bio je desert, a to su bile mini „american style“ palačinke s preljevom od karamele koje su bile jako fine.

Nažalost sve ostalo ne možemo preporučiti, posebice ako uzmemo u obzir i cijenu koja je na razini McDonaldsa ili nekih popularnijih burger lokacija u Zagrebu.

Za kraj što se tiče samog čekanja i usluge tu nemamo neku zamjerku. Dapače sve je uredno, čisto i za svaku pohvalu.

American burger meni – 47 kn

Kebab mali meni – 37 kn

Mini palačinke s preljevom – 13 kn

Interijer i ambijent 4/5

American burger meni 2.5/5

Kebab meni 2/5

Mini palačinke 4/5

Usluga 4/5