Nakon što se popularni fast food Bon Appetit prije nekoliko tjedana premjestio na novu lokaciju (Duga ulica 1) gdje je nekoć bio caffe bar i noćni klub Orinoco, odlučili smo ih posjetiti.

Nova lokacija definitivno je bolji izbor za ovakav tip lokala, dok je uređenje apsolutno osvježenje u Koprivnici. U zadnjih dvije godine ugostiteljski objekti u Koprivnici sve više ulažu u interijer pa smo tako dobili lijepo uređene kafiće poput Kavanice, Historija, Maxa, Stadiona i Mamma Mie u sklopu trgovačkog centra.

Koncept uređenja Bon Appetita kombinacija je modernog stila s pomalo hladnim, generičkim minimalizmom koji je uobičajan za ovakav tip objekta brze prehrane – iako pomalo podsjeća na lokalni McDonald’s, Bon Appetit ipak ima svoj identitet, no to je sve što za sada možemo pohvaliti – dobru ideju i lijepo uređenje.

American burger meni

Ono glavno zašto smo došli, a to je hrana, nije nas oduševilo! Naime, naše je mišljenje kad vlasnik napravi ovakvu investiciju u koncept i interijer, očekujemo ipak više od same hrane. Preuređeni Bon Appetit u ponudi ima više od 10 vrsta burgera, širok izbor kebaba, razne burgere s piletinom, sendviče i tortilje.

Super stvar je što su napokon dobili i salate te slastice.

Za početak probali smo njihov burger meni – American burger s velikom goveđom pljeskavicom od 180gr., kečap-senf umak, luk, krastavci i hrskavi luk.

Uz to dobili smo još pomfrit i Pepsi. Prva zamjerka je bilo pecivo koje je bilo jako suho i pomalo spužvasto što odmah utječe i na sam doživljaj. Najveća mana kod ovog burgera je meso – generičko kao da je kupljeno u trgovačkom centru, gumasto, bezukusno, a na nekim dijelovima se čak osjetila i hrskavica, a poznato je da bez dobrog mesa, umaka i peciva nema dobrog burgera.

Kebab mali meni

I to je zlatno pravilo svakog dobrog burger mjesta. Osim mesa umak je bio osrednji bez identiteta, dok luk koji je trebao biti hrskav nije se uopće osjetio. Najviše je prevladavao običan luk i kiseli krastavci čija je kiselost bila previše izražena.

Sve u svemu slaba izvedba koju ne možemo preporučiti.

Pomfrit koji je bio lijepo serviran i tanko narezan isto ne možemo preporučiti, jer je i on bio gumast te se previše osjetilo ulje iz friteze za koje mislimo da nije bilo baš najsvježije.

Drugu šansu da li smo kebabu koji je nekad u Bon Appetitu bio najbolji, no doživjeli smo istu stvar kao i kod burgera. Nedefinirano meso, suho i nedovoljno začinjeno, pomalo gumasto te suho pecivo. S obzirom da smo za našu gastro rubriku do sada probali puno burgera i raznih varijanti kebaba, pa bez imalo skromnosti možemo reći kako znamo prepoznati kvalitetnu hranu.

Mini palačinke s preljevom

No, ovu izvedbu ne možemo pohvaliti. Iako nemamo ništa protiv salate i umaka u kebabu, ovdje ga je definitivno bilo previše, pa se u svoj toj salati doživljaj pravog kebaba izgubio. Jedina pozitivna stvar bio je desert, a to su bile mini „american style“ palačinke s preljevom od karamele koje su bile jako fine.

Nažalost sve ostalo ne možemo preporučiti, posebice ako uzmemo u obzir i cijenu koja je na razini McDonaldsa ili nekih popularnijih burger lokacija u Zagrebu.

Za kraj što se tiče samog čekanja i usluge tu nemamo neku zamjerku. Dapače sve je uredno, čisto i za svaku pohvalu.

American burger meni – 47 kn

Kebab mali meni – 37 kn

Mini palačinke s preljevom – 13 kn

Interijer i ambijent 4/5

American burger meni 2.5/5

Kebab meni 2/5

Mini palačinke 4/5

Usluga 4/5