Zbog izvođenja radova na trenutačno najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u Hrvatskoj, „Rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica“, od 20. svibnja 2024. u 23.00 sata do 27. svibnja 2024. u 23.00 sati za promet se zatvara pružna dionica Križevci – Botovo.

Također se za promet zatvara dionica između kolodvora Dugo Selo i Vrbovec od 24. svibnja 2024. u 0.10 sati do 26. svibnja 2024. u 18.50 sati zbog radova na projektu „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka pruge M201 na dionici Dugo Selo – Križevci“.

U tim razdobljima putnike će na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno, Vrbovec – Koprivnica, Križevci – Koprivnica – Kloštar i obratno, Gyekenyes – Koprivnica i obratno, Koprivnica – Dugo Selo i obratno, Dugo Selo – Vrbovec i obratno te Križevci – Dugo Selo umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu koji se nalazi ovdje.

Popis vlakova koji neće voziti od 21. do 27. svibnja 2024. na relacijama Križevci – Zagreb Glavni kolodvor, Križevci – Vrbovec te Dugo Selo – Zagreb Glavni kolodvor i obratno nalazi se ovdje.

Navedeni će radovi utjecati i na željeznički promet na drugim dionicama pa će tako zbog prometa teretnih vlakova (koji inače prometuju preko Koprivnice) putnike prevoziti autobusi od 21. do 23. svibnja 2024. te 27. svibnja 2024. na relacijama Bjelovar – Gradec stajalište, Gradec stajalište – Kloštar, Kloštar – Sveti Ivan Žabno, Sveti Ivan Žabno – Bjelovar, Pitomača – Bjelovar, Kloštar – Bjelovar i obratno, Varaždin – Koprivnica i obratno, Varaždin – Mala Subotica i obratno te Varaždin – Kotoriba i obratno prema rasporedu koji se nalazi ovdje.

“Ispričavamo se putnicima zbog mogućih kašnjenja i molimo ih za strpljenje te da redovito provjeravaju rubriku Radovi na mreži na mrežnoj stranici https://www.hzinfra.hr/.”, priopćili su iz HŽ-a.

Radovi se izvode kako bi se promet preusmjerio na novi kolosijek između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar, odnosno u promet će biti pušteno još 5,7 kilometara novoizgrađene pruge. Izvodit će se i završni radovi ugradnje skretnica i izgradnje preostalog dijela kolosijeka u kolodvoru Novo Drnje, a između Dugog Sela i Vrbovca radit će se na pothodniku Božjakovina.

Planirani završetak svih radova na oba projekta je kraj 2025. godine.