Poraz Podravka Vegete, Mugoša za povijest

9. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sport Poraz Podravka Vegete, Mugoša za povijest

foto: Ivan Brkić


U susretu 9. kola skupine A rukometne Lige prvakinja Podravka Vegeta je u Koprivnici izgubila od BVB Dortmund sa 24-32 upisavši već osmi poraz ove sezone.

Gošće su od samog starta bile bolje, već nakon deset minuta igre imale su pet golova viška (8-3), a do odmora je njihova prednost narasla na +7 (17-10).

Nažalost, hrvatske prvakinje niti u nastavku nisu uspjela ozbiljnije zaprijetiti, pa se u posljednjih 10 minuta susreta ušlo sa 29-20 za njemački sastav. Na koncu je završilo 32-24.

Borussiju su do pobjede predvodile Merel Freriks sa šest, te Laura Van der Heijden s pet golova, dok je Yara ten Holte sakupila 13 obrana.

U domaćim redovima Dejana Milosavljević je postigla sedam golova, dok su Dijana Mugoša, Lea Franušić i Maria Bianca Bazaliu postigle po tri gola, a Julija Dumanska je također imala 13 obrana.

Dodajmo kako je deveti pogodak Podravke u susretu protiv Borusije bio 4000. pogodak koprivničkog kluba u Ligi prvakinja, a postigla ga je Mugoša. Na koncu utakmice Mugoša je za nagradu dobila i prigodni dres.

Osim Podravka Vegete, koja je bila prvak Europe 1996. godine, još samo sedam klubova je stiglo do brojke od 4.000 golova u elitnom rukometnom natjecanju.

Podravka se trenutačno nalazi na začelju skupine A s dva boda, Borussija je četvrta s devet bodova, a u vodstvu je Esbjerg sa 15 bodova.

Idući ispit Podravka će imati 16. siječnja na gostovanju kod danskog Esbjerga.

(Hina)