Obje smo presretne jer smo ispisale povijest ženskog hrvatskog skijanja, rekla je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nakon odlično obavljenog posla u slalomu Svjetskog kupa koji se održao u finskom Leviju.

Leona Popović je osvojila šesto, a Zrinka Ljutić sedmo mjesto čime su ponovile rezultat s početka 2009. godine kada su Ana Jelušić i Nika Fleiss, kao posljednje Hrvatice, bile unutar deset najboljih u jednoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa.

„Nevjerojatan smo rezultat ostvarile, trinaest godina je trebalo da ponovno dvije cure iz Hrvatske budu u Top 10. Osobno sam prezadovoljna skijanjem i rezultatom te nakon ovoga mogu ići samo prema gore. Ostala sam mirna, nisam se živcirala iako je pritisak definitivno bio prisutan. Sretna sam. Još ćemo dva dana ovdje trenirati, a nakon toga selimo u SAD-e na novi slalom i veleslalom“, rekla je Ljutić, a jednako je oduševljena nakon svega bila i Leona Popović.

„Sve je bilo super, prezadovoljna sam skijanjem i rezultat je na kraju takvo što pokazao. Bilo je stresa, no dobro smo se nosile s njim. Sve je na kraju super završilo“, izjavila je Popović.