Požar koji od srijede plamti na planini Promina, u središnjem dijelu Šibensko-kninske županije, ponovno se razbuktao u noći s petka na subotu, doznaje se u županijskoj Vatrogasnoj zajednici.

Dvadesetak vatrogasaca, koji dežuraju na planini, mogu samo gledati vatru koja plamti na nepristupačnom terenu iznad Čenića i nadati se kiši, rekao je vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Prema najnovijoj prognozi vremena, oborine na tom području nisu izgledne prije ponedjeljka ujutro, što znači da bi dio vatrogasaca Novu godinu mogao dočekati dežurajući uz vatru na hladnoj Promini.

vatrogasci1

Na tom su požarištu profesionalci iz Javne vatrogasne postrojbe Drniš, pripadnici DVD-ova iz Drniša i Biskupije te ekipa Državne vatrogasne intervencijske postrojbe.

Otkako je u srijedu buknuo požar na Promini, vatra je do subote ujutro zahvatila oko 300 hektara površine. Tijekom petka vatrogascima je u gašenju pomagao i jedan air tractor i iako je vatra bila koliko-toliko stavljena pod kontrolu, tijekom noći se požar ponovno aktivirao.

U posljednjim satima petka na području Šibensko-kninske županije buknula su još dva požara i to kod šibenske gradske četvrti Vidici i na otvorenom području kod Knina. Riječ je o vatri na manjim površinama koja je u oba slučaja vrlo brzo ugašena, doznaje se u vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

(Hina)
fah