Poluautomatskom snajperskom puškom 57-godišnji krivolovac pokušao je odstrijeliti divljač u državnom lovištu na kutinskom području, a nakon što je u njegovu domu pronašla još jednu pušku sa više od 450 komada streljiva, kazneno će ga prijaviti zbog više kaznenih djela.

Sisačko-moslovačka policija u četvrtak je objavila kako je 57-godišnjaka s područja Kutine osumnjičila da je prije dva dana, u državnom lovištu u zakupu jednog poduzeća, pokušao odstrijeliti divljač iz vatrenog oružja koje neovlašteno posjeduje te bez položenog lovačkog ispita i odobrenja za odstrel.

Temeljem naloga suda pretraženi su mu dom i druge prostorije, gdje je policija pronašla i oduzela mu poluautomatsku snajpersku pušku s dva spremnika, još jednu pušku, prigušivač i 467 komada streljiva.

Zbog više počinjenih kaznenih djela, 57-godišnjak će biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Samo zbog kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova prijeti mu do jedne godine zatvora, ili tri ako mu bude dokazan lov divljači na način ili sredstvima kojima se oni masovno uništavaju, ili upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava,