Položeni vijenci u spomen na poginule križevačke branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara

17. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Položeni vijenci u spomen na poginule križevačke branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara


Obitelji poginulih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi Kriznog stožera tadašnje Općine Križevci te predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec, položili su danas vijence i zapalili svijeće na mjestu na kojem su, uoči oslobođenja vojarne, 16. rujna 1991. godine poginula dvojica križevačkih branitelja, Miljenko Klobučar i Mario Jembrek.

U srijedu ih se prigodnim riječima prisjetila Ivana Sučec Trakoštanec, predsjednica Kriznog štaba tadašnje Općine Križevci te Zoran Jembrek, sin poginulog branitelja Marija Jembreka koji je zahvalio svima na dolasku.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović uputivši pri tome poziv svim braniteljima da se sutra odazovu proslavi Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 29. obljetnici oslobođenja vojarne u Križevcima. Ovom prilikom Katanović je iskazao zadovoljstvo i što će spomen obilježje nositi ime „Spomen obilježje prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata“.

Program 17. rujna počinje u 17.30 svetom misom u crkvi sv. Ane. U 18.00 sati predviđeno je polaganje vijenaca za poginule branitelje na spomen obilježju „Majka poginulog junaka“.

Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 02 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 03 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 04 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 05 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 06 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 07 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 08 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 09 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 10 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 11 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 12 Položeni vijenci u spomen na poginule branitelje Marija Jembreka i Miljenka Klobučara 13