Na 23. Hrvatski festival Žudija, koji je na Uskrsni ponedjeljak održan u Loboru, stigli su i brojni političari koji, svi redom, očekuju pobjedu na izborima i mirnu predizbornu kampanju.

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo popis političkih stranaka i grupa birača za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja, i službeno je počela izborna promidžba za parlamentarne izbore.

Nekoliko se kandidata s različitih lista okupilo u Loboru, a među njima je bio nositelj zajedničke liste HDZ-a, HSLS-a, HDS-a, HNS-a i HSU-a za 3. izbornu jedinicu, varaždinski župan Anđelko Stričak.

„U kampanju krećemo sutra u 9 sati, a očekujem najbolji rezultat do sada”, kratko je na pitanje je li krenuo u kampanju odgovorio Stričak.

Na zajedničkoj je listi odmah iza Stričaka njegov stranački kolega Zoran Gregurović, predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, donedavno zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Krapine.

„Ne znam jesu li riješene žalbe, ali kampanja polako počinje, no ovo događanje ne bih vezao uz kampanju jer mi smo tu svi domaći, svi zajedno. Očekujem ono što svi očekujemo, a to je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice i treći mandat predsjednika Vlade Andreja Plenkovića”, rekao je Gregurović.

Pobjedu na parlamentarnim izborima očekuje i SDP-ov krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, treći na zajedničkoj listi SDP-a, HSS-a DO i SIP-a, Reformista i Glasa.

Istaknuo je da je za sjever tradicionalna korektna predizborna kampanja.

„Mislim da za nas koji smo u izvršnoj vlasti ovo nije neka posebna stvar, mi smo u kampanji, radeći svoj posao, praktički svaki dan. Oni koji su se uključili u kampanju i žele nešto postići u tri tjedna, budite uvjereni da je to unaprijed osuđeno na propast”, izjavio je Kolar.

Pobjedu očekuje i čelni čovjek Reformista Radimir Čačić smatra da će kampanja biti “sasvim normalna, mirna i korektna” te da je 3. izborna jedinica “uvijek bila dominantno lijevi centar”.

„Bit će tako i sada, s tim da mislim da će ovaj put biti to na tragu onih velikih pobjeda koje smo ovdje imali. Ja sam u jednoj takvoj sudjelovao kao nositelj liste i tada smo dobili 10 mandata, na granici 11-og, sad ćemo biti sedam na granici osmog. Borit ćemo se, ja s 13. mjesta preferencijalno, prema tome, probat ću dati taj ‘push’”, kazao je Čačić dodajući da misli da u kampanji neće biti nekih pretjerano niskih udaraca.

Jedina koja nije željela komentirati izbore, odnosno predizbornu kampanju bila je načelnica Općine Lobor, HDZ-ova zastupnica Ljubica Jembrih, inače deveta na stranačkoj listi, kojoj je danas važnije bilo događanje kojem je Općina bila domaćin.