Zagrebačka policija podnijet će optužni prijedlog protiv Roberta Schwarza (58) kojeg sumnjiči za organiziranje neprijavljenog javnog okupljanja održanog u utorak oko 9 sati ispred zgrade Kineziološkog fakulteta, priopćila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Policija je, ne navodeći identitet osumnjičenika, precizirala kako je do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je organizirao javno okupljanje, bez da je to, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju, prijavio nadležnoj PU zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju.

PUZ dodaje da ga sumnjiči za prekršaje iz Zakona o javnom okupljanju i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Optužni prijedlog protiv Schwarza bit će podnijet Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Zagrebačka policija ističe da nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja.

Mediji pišu da je Schwarz protivnik cijepljenja i covid potvrda koji je u utorak ujutro uživo prenosio događaj ispred Kineziološkg fakulteta i poveo studente da uđu u zgradu fakulteta bez covid potvrda. (Hina)