Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, u subotu je doveden 31-godišnji vozač koji je u petak, 24. svibnja u 23.15 sati u Novigradu Podravskom upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila te je zbog nepropisnog kretanja prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.200,82 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, u subotu je doveden i 28-godišnji vozač koji je u 00.30 sati u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola oduzeta i ukinuta pravomoćnim rješenjem, te je zbog nepropisnog kretanja prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i napustio mjesto događaja.

Vozač je naknadno pronađen, očitana mu je koncentracija alkohola od 1,63 promila te je uhićen. Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku vozilo je vraćeno vlasniku, a vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.881 euro i kaznom zatvora od 15 dana te je predan u zatvor u Bjelovar.