Policija utvrdila uzrok strašnog požara u kojem je ‘nestalo’ gotovo pola poduzeća

18. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policija utvrdila uzrok strašnog požara u kojem je ‘nestalo’ gotovo pola poduzeća

Foto: snimio čitatelj/klikni.hr


Požar koji je napravio strašnu štetu u poslovnici Zagrebpetrola u Grubišnom Polju, o čemu smo pisali OVDJE, dobio je svoj epilog.

Naime, kako je policija utvrdila nakon obavljenog očevida, uzrok požara je ljudska radnja (nestručno varenje uređaja za preradu plastike pirolizom) uslijed čega je došlo do zapaljenja plina koji je zaostao unutar uređaja, još tijekom siječnja ove godine.

Naime, tada se uređaj za preradu plastike pustio u probni rad. Uslijed navedenog došlo je do širenja požara na krovnu konstrukciju metalne hale kojom prilikom je u potpunosti izgorjela izolacija panela.

Foto: snimio čitatelj/klikni.hr

Tijekom navedenog događaja 56-godišnji vlasnik poduzeća zadobio je tjelesne ozljede u vidu opeklina te je zatražio liječničku pomoć.

Podsjetimo, u utorak, 16. lipnja oko 16.40 sati, pojavio se požar u hali Zagrebpetrola u kojem je vatra zahvatila plastičnu oblogu krova koja je u potpunosti izgorjela. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnog Polja, koji su požar stavili pod nadzor i ugasili.

Tijekom požara nije došlo do ugrožavanja ljudskih života niti opasnosti po drugu imovinu. Po izjavi vlasnika požarom je nastupila materijalna šteta u iznosu od 2 milijuna kuna.

Foto: snimio čitatelj/klikni.hr

– Upravo sam u pripremi dopisa Državnom inspektoratu. To je drugi požar u godinu dana i građani su s pravom zabrinuti, a zabrinuti smo i mi u lokalnoj samoupravi, stoga ćemo pričekati izvješće državnog inspektorata. Cijelo požarište je blokirano da se vide uzroci požara, a nakon očevida moći ćemo više reći o cijeloj ovoj situaciji. Iako nije bio velik kao prošlogodišnji, požar nije bio niti bezazlen – kazao je za klikni.hr gradonačelnik Zlatko Mađeruh koji je u strahu od ekološke katastrofe.

Inače, Mađeruh je potvrdio kako je ogromna količina dima otišla u zrak, što po njemu itekako opravdava zabrinutost građana.

Facebook Comments