Policija utvrdila okolnosti strašne tragedije; 10-godišnje dijete pregazio teretnim vozilom

16. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policija utvrdila okolnosti strašne tragedije; 10-godišnje dijete pregazio teretnim vozilom

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL


Policija je izvijestila o detaljima strašne tragedije do koje je došlo u srijedu popodne u Zmajevcu, o čemu smo pisali OVDJE. Naime, 15. rujna, oko 17,30 sati, u Zmajevcu, Željeznička ulica 2b, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo 10-godišnje dijete koje je upravljalo biciklom.

Naime, vozač teretnog automobila, 55-godišnji hrvatski državljanin, uključivao se u promet s prethodno zaustavljenim teretnim vozilom na kolniku te nije na vrijeme uočio 10-godišnje dijete koje se biciklom vozilo po kolniku.

PXL_160921_34628657

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Iz navedenog je razloga prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario dijete koje je izgubilo ravnotežu i palo na kolnik, a potom je došlo do pregaženja teretnim vozilom. Dijete je na mjestu smrtno stradalo.

Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji s zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika. Vozač 55-godišnjak je uhićen te se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, opisano u članku 227. Kaznenog zakona.