Zagrebačka policija utvrdila je krim istragom o prometnoj nesreći i napadu na 64-godišnjeg muškarca jučer na Trešnjevci, kako je riječ o razbojničkoj krađi, iako je događaj prema prvim informacijama izgledao kao prometna nesreća, priopćeno je u nedjelju.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je u jedan dan utvrdila okolnosti događaja, pronašla trojicu počinitelje i predala ih pritvorskom nadzorniku. Trojica napadača od 22, 44 i 46 godina osumnjičeni su za kaznena djela “razbojničke krađe” i “oštećenje tuđe stvari”.

Kako navode iz PUZ-a, u subotu oko 4,10 sati na Trešnjevci, na parkiralištu u Ulici Marijane Radev, osumnjičeni 22-godišnjak prišao je zaustavljenom osobnom automobilu Renault Laguna zagrebačkih registracija u kojem se nalazio 64-godišnji vlasnik vozila. Dvadeset dvogodišnjak se kroz otvoren prozor djelomično provukao u unutrašnjost automobila i sa suvozačevog sjedala otuđio torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima 64-godišnjaka.

Druga dvojica osumnjičenih su čekali u blizini i pazili da netko ne naiđe. Potom su se udaljili do svog osobnog automobila Renault Megane.

Oštećeni 64-godišnjak je htio vratiti svoje stvari pa se svojim vozilom dovezao do njihovog. Nakon što ih je zatražio svoje stvari, jedan od osumnjičenih ga je metalnom palicom udario po glavi i razbio stražnje vjetrobransko staklo njegova vozila.

Potom su osumnjičeni 22-godišnjak i 44-godišnjak ušli u svoje vozilo kako bi napustili mjesto napada, no nisu uspjeli budući da im je vozilo 64-godišnjaka blokiralo izlaz s parkirališnog mjesta.

Tada je 44-godišnjak više puta svojim vozilom Renault Megane udario u bočnu stranu Renault Lagune 64-godišnjaka. Kako nisu uspjeli pobjeći izašli su iz vozila te ponovo napali 64-godišnjeg muškarca.

Potom je 22-godišnjak metalnom palicom razbio prednje vjetrobransko staklo, prednja svjetla te oštetio lim vozila 64-godišnjaka, dok je za vrijeme napada 46-godišnjak pazio da netko ne naiđe. Nakon toga su sva trojica pobjegla.

Policija je naknadno pronašla svu trojicu napadača, a nakon provedene Kriminalističke istrage predala ih je pritvorskom nadzorniku, uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna, priopćeno je iz PUZ-a.