U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, oko 16.15 sati na autocesti A-4 kod tunela Hrastovec, smrtno je stradao 43-godišnji muškarac.

Upravljao je osobnim automobilom autocestom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Izlaskom iz tunela Hrastovec gdje se sav promet u oba smjera odvija po zapadnoj kolničkoj traci zbog radova na istočnoj kolničkoj traci, a koja je zbog toga zatvorena i označena, iz neutvrđenog je razloga prešao na suprotnu prometnu traku te prednjom stranom vozila udario u prednju stranu teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom, kojim skupom vozila je u suprotnom smjeru upravljao 24-godišnjak.

>>Teška prometna nesreća: Sudarilo se osobno i teretno vozilo, ima poginulih – Prigorski.hr

Od siline udara teretno je vozilo odbačeno udesno gdje je prednjim bočnim dijelom udarilo u središnju metalnu odbojnu ogradu, dok je osobno vozilo odbačeno prema naprijed te se zaustavilo na prometnoj traci.

Liječnica ekipe Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je stigla na mjesto događaja, konstatirala je smrt 43-godišnjaka. Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin gdje će se obaviti obdukcija.