Nakon upozorenja policije, ŽUC u suradnji s Gradom Križevcima postavio zrcalo na križanju Smičiklasove i Grdenićeve

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Križevci Nakon upozorenja policije, ŽUC u suradnji s Gradom Križevcima postavio zrcalo na križanju Smičiklasove i Grdenićeve


Tijekom srpnja i kolovoza 2019. službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke pregledali su stanje cestovne infrastrukture i prometne signalizacije u zonama osnovnih škola, ali i srednjih škola i dječjih vrtića, kojom prilikom nisu uočeni nedostaci, međutim bio je najmanje jedan slučaj gdje je trebalo reagirati.

Upućena je inicijativa Županijskoj upravi za ceste i gradu Križevci za postavljanje prometnog ogledala na raskrižju Ulice Drage Grdenića i Ulice Tadije Smičiklasa u Križevcima radi bolje preglednosti raskrižja i povećanja sigurnosti pješaka, poglavito djece.

Prije nešto više od mjesec dana, isto je postavljeno, na radost svih tamošnjih sudionika u prometu. Rezultat je to provedene akcije ‘Poštujte naše znakove’. Nakon toga, tijekom rujna i listopada, policijski službenici Pu koprivničko-križevačke održali su edukacije u 24 osnovne škole s pripadajućih 67 područnih škola. Djeca su tom prilikom upoznata sa sigurnim načinom sudjelovanja u prometu.

Edukacije su održane u 165 razreda, od kojih u 105 prvih razreda, 22 druga razreda, 21 trećem razredu i 17 četvrtih razreda. Na predavanjima je bilo prisutno 1123 djece, od kojih 920 učenika prvih razreda, 73 učenika drugih razreda, 85 učenika trećih razreda i 45 učenika četvrtih razreda osnovnih škola.

Na edukacijama djeca su upoznata s pravilnim načinom sudjelovanja pješaka i biciklista u prometu, uređajima za davanje svjetlosnih znakova, znacima što ih koriste policijski službenici prilikom fizičke regulacije prometa, korištenju sigurnosnog pojasa  te ponašanju u školskim autobusima. Svim učenicima prvih razreda podijeljene su reflektirajuće kišne kabanice nabavljene sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom rujna policijski službenici za preventivu u cestovnom prometu bili su prisutni na 27 roditeljskih sastanaka roditelja djece prvih razreda osnovne škole te su tom prilikom upoznali roditelje o načinu sigurnog sudjelovanja njihove djece u prometu. Roditeljskim sastancima prisustvovala su 503 roditelja.

Tijekom rujna vršen je pojačani nadzor prometa u zonama škola, kojom prilikom su utvrđena 23 prometna prekršaja od kojih 13 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilima za vrijeme kada vozač u organizmu ima alkohola, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj nenošenje vozačke dozvole.

Policijski službenici prometne, temeljne, interventne i granične policije, su na frekventnijim raskrižjima u blizini škola, u vrijeme dolaska djece u školu i odlaska djece kućama po potrebi fizički regulirali promet.

prigorski.hr

Facebook Comments