Policija upala u kuću, evo što su pronašli

22. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Policija upala u kuću, evo što su pronašli

foto: Pu zagrebačka


Zaustavljena daljnja preprodaja droge jer je zagrebačka policija jedan laboratorij pronašla na području Maksimira, a drugi na području Medveščaka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Jedno kriminalističko istraživanje dovršeno je nad 31-godišnjakom, a drugo nad 46-godišnjakom.

Kroz jedno provedeno kriminalističko istraživanje utvrđeno je da je 31-godišnjak protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana) u kući na području Maksimira, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana).

Pretragom njegove kuće pronađen je improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem je zasađeno ukupno sedamnaest komada stabljika konoplje tipa droga (marihuana), visine cca od 3 do 20 cm.

Također, drugim provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da osumnjičeni 46-godišnjak na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), ekstrakta konoplje tipa droga (marihuana) i gljive koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin, koje je potom skrivao u svom stanu na području Medveščaka.

S ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio je uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana) radi daljnje preprodaje.

Pretragom njegovog stana pronađen je improviziran laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem su zasađene ukupno 102 stabljike marihuane.

Ujedno, pronađeno je i 5 ml ekstrakta marihuane, 814 grama marihuane i 10 grama gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin.

Facebook Comments