Službenici Policijske uprave osječko-baranjske uhitili su na svom području 19-godišnjaka, koji je prije nekoliko dana u Zagrebu protuzakonito uzeo i vozio tramvaj, a kriminalističko istraživanje provest će se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj, priopćeno je u subotu iz PUZ-a.

Devetnaestogodišnjak je uhićen u petak navečer, predan je pritvorskom nadzorniku, a policiju je do njega dovela video snimka, u kojoj je mladi ‘vozač tramvaja ZET-a’ svoju protuzakonitu avanturu uživo putem društvenih mreža dijelio s prijateljima.

U četvrtak, oko 23.15 sati u Ozaljskoj ulici na Trešnjevci, 19-godišnji mladić je ušao u nezaključan tramvaj, odvezao se njime do obližnje Tratinske ulice, gdje ga je ostavio i otišao.

U petak u večernjim satima, djelatnici PU osječko-baranjske uhitili su 19-godišnjaka na svom području. Nad njim je u Zagrebu dovršeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je osumnjičeni u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, naveli su iz PUZ-a.

Policijski službenici su kriminalističko istraživanje proveli zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“.