Policija je uhitila trojicu hrvatskih državljana koji su tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica u Rijeci isticali u nekoliko navrata ustašku zastavu te ih je prijavila Općinskom sudu u Rijeci, izvijestili su u srijedu.

Redarska služba na stadionu Rujevica tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 8. rujna uočila je dvojicu muškaraca – 23-godišnjaka i 34-godišnjaka, koji su vidno isticali zastavu s obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, navodi PU primorsko-goranska. Redari su zastavu odmah oduzeli, a policajci su ih sa stadiona doveli u službene prostorije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičen je i treći, 25-godišnji mladić, za sudjelovanje s dvojicom u isticanju zastave, pa je on naknadno priveden.

Terete se za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1990 eura ili zatvorska kazna od 30 dana.

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog tog incidenta.