Tri puške i čak deset pištolja uz 15.000 komada raznih vrsta streljiva pronašla je varaždinska policija u domu 75-godišnjaka, kojega je uhitila i oduzela mu oružje, a očekuje ga i kaznena prijava.

Iz policije su u petak objavili kako su u srijedu po nalogu Županijskog suda pretražili dom i druge prostorije koje koristi osumnjičeni, a gdje je skrivao naoružanje čije je nabavljanje i posjedovanje zabranjeno.

Pronašli su malokalibarsku pušku s ugrađenim optičkim ciljnikom i prigušivačem pucnja te puške marke Crvena Zastava M-48 i marke IŽ.

Otkriveni su i pištolj domaće izrade kalibra 12, zatim pištolji “Crvena Zastava M-70”, oni marke “Röhm”, “CZ”, “Amazone”, “Browning” i “TT” te revolveri marki “Litlle Joe”, “Smith & Wesson” i “Browing”, kao i više plinskih pištolja raznih marki.

Policija je pronašla i oko 15.000 komada raznih vrsta streljiva, razne sastavne i rezervne dijelove oružja, sačme raznih dimenzija, nekorištene čahure, zrna raznih kalibara, inicijalne kapisle, barut, razne vitalne dijelove oružja, mehanizme za okidanje, zatvarače, dijelove spremnika.

Pronađene su i dvije cijevi pištolja, dvije cijevi za puške, dvije rastavljene zračne puške, više komada spremnika za automatske puške, više spremnika za pištolje i dvije preše za punjenje streljiva i lovačkih patrona.

Osumnjičeni 78-godišnji vlasnik kuće je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.