Policija od srijede traži Savu Pejovića (64) iz Deanovca koji je na Županijskom sudu ovoga tjedna treći put nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za ubojstvo dvojice mladića u Segetu Donjem počinjeno još 2005.

S obzirom da se nije pojavio u splitskoj sudnici tijekom izricanja presude sud je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora temeljem kojega ga policija traži i treba ga odvesti u zatvor. U slučaju da ga ne pronađu za njim će se raspisati tjeralica, doznaje se na sudu.

Na suđenju je dokazano kako je Savo Pejović u gluho doba noći u travnju 2005. godine na parkiralištu hotela Jadran u Segetu Donjem ubio zaštitara Nediljka Kozlicu (22) i njegovog prijatelja Nenada Rakijara (18). U zaštitara je ispalio osam, a u njegova prijatelja tri metka iz pištolja i tzv. škorpiona.

Iako je suđenje dugo trajalo još uvijek nije utvrđen motiv ubojstva niti je pronađeno oružje kojim su mladići ubijeni. Tijekom pretrage je među brojnim čahurama i zrnima pronađen jedan koji je, kasnije će se pokazati, bio u oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva.

Pejović je na sudu tvrdio da nije kriv za ono što ga se tereti jer mladiće nikada nije vidio, a u noći ubojstva je bio kod kuće.

Sutkinja je prilikom izricanja presude istaknula da je Savo Pejović dvostruko ubojstvo počinio planirano, bešćutno, okrutno i bezobzirno. Osuđeni Pejović bivši je kapetan nekadašnje JNA i snajperist Hrvatske vojske.