Policija je na petrinjskom području spriječila državljana Srbije u krijumčarenju stranih državljana, ilegalnih migranata, priopćeno je u nedjelju iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta, u subotu rano ujutro na petrinjskom području zaustavili su 34-godišnjeg državljanina Srbije, koji je u automobilu zagrebačkih registracija prevozio četiri strana državljana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni 34-godišnjak je uhićen zbog kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ te je doveden u službene prostorije, navodi se u priopćenju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni državljanin Srbije iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.