Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i 61-godišnjakom za koje se sumnjiči kako su 2022. godine usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili.

Naime, njih dvojica su prema policijskim navodima od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura.

Zatim su u ožujku 2022. godine u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje i na zasad neutvrđen način usmrtili 58-godišnjaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, rekli su iz PU zagrebačke.