Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 20-godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, priopćeno je danas iz Pu koprivničko-križevačke.

Sumnja da je 20-godišnjak u noći s 21. na 22. lipnja, u Križevcima na Trgu bana Lackovića na spomeniku Franji Tuđmanu sprejom iscrtao anarhistički simbol, oštetivši vlasnika za više desetaka tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “oštećenja tuđe stvari” protiv osumnjičenika bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, poručili su iz policije.

Koordinacija udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Grada Križevaca izrazila je zadovoljstvo brzom i profesionalnom akcijom križevačke policije.

-Dozvolite nam da Vam zahvalim na odlično obavljenom poslu hrvatske policije PP Križevci u jednom od, za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata žalosnijih trenutaka, kada je tijekom noći 21./22. lipnja, u Križevcima na Trgu bana Lackovića nepoznati počinitelj vandalski, sprejom oštetio spomen-bistu dr. Franji Tuđmanu prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga u Domovinskom ratu.

Odmah po prijavi branitelja (zanimljivo je da nikome od građana grada Križevaca tog jutra nije smetao taj čin vandalizma) promptno su reagirali i odmah pokrenuli opsežnu akciju shvaćajući zabrinutost branitelja, za sada već po drugi put oštećenje spomenika iz Domovinskog rata u gradu Križevcima.

Djelatnici Policijske postaje Križevci pokazali su visoku razinu profesionalnosti te su svojim pristupom riješili slučaj u vrlo kratkom vremenu. Velika nam je čast što možemo Vama i Vašim kolegama prenijeti i zahvalu Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Grada Križevaca.

Molimo Vas da našu zahvalu i zahvalu svih branitelja Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Grada Križevaca prenesete policajcima iz Policijske postaje Križevci, koji su sudjelovali u ovoj akciji. Hrvatska policija, a i građani grada Križevaca mogu biti ponosni na profesionalnu pripremljenost i pristup pripadnika svoje Policijske postaje Križevci – stoji u priopćenju.