Policija privela vlasnika, pa naišli na ljubimca od 5,5 metara i 50 kilograma!

4. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Policija privela vlasnika, pa naišli na ljubimca od 5,5 metara i 50 kilograma!

Facebook


Azil Dumovec u petak navečer, 3. srpnja, imao je uzbudljivu i nezaboravnu akciju prevoženja burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma.

Djelatnici azila su do životinje došli na poziv policije jer je u tijeku bilo “postupanje nad njegovim vlasnikom”.

Piton trenutno boravi u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, gdje će ostati u karanteni dok u Zoološkom vrtu ne dobiju daljnje upute nadležnih institucija.

– Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla – poručili su.

Dodali su kako strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta.

– Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju – rekli su.

Facebook Comments