Zbog nasilnog ponašanja u obitelji i fizičkog napada na suprugu, splitska je policija na Prekršajni sud privela 52.godišnjeg muškarca a protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena i kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, izvijestila je u ponedjeljak splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Kako se navodi u policijskom izvješću, policijski su dužnosnici jučer zbog fizičkog napada na suprugu obavili kriminalističko istraživanja u stanu nasilnika te tom prigodom pronašli dvije ručne bombe, dva pištolja, jednu automatsku pušku, jednu cijev puške s mehanizmom za okidanje, zračnu pušku, jedan kolut sa namotanim štapinom za eksploziv, 76 komada pištoljskog streljiva i 10 komada streljiva za plinski pištolj.

“Zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi priveden je na Prekršajni sud uz optužni prijedlog, a podnesena je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari nadležnom državnom odvjetništvu,” stoji u policijskom izvješću.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava također je izvijestila kako su tijekom prošlog vikenda na podučju te županije u vožnji pod alkoholom zatečena 22 vozača dok je osm zatečeno u prekoračenju brzine.
Na području Splitsko-dalmatinske županije tijekom vikenda zabilježena je 21 prometna nesreća u kojima je jedna osoba poginula a devet je lakše ozlijeđeno, izvjestila splitska policija. U Gradskoj upravi Hvara u ponedjeljak je potvrđeno kako je u prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u Starom Gradu na tom otoku poginuo Frane Žuvela, vijećnik Nezavisne liste Forca u Gradskom vijeću Hvara.

(Hina)

fah